9. ožujka 2011.

Agencija za civilno zrakoplovstvo obilježava drugu godišnjicu operativnog rada

Agencija za civilno zrakoplovstvo Republike Hrvatske obilježava uspjesima i priznanjima drugu godišnjicu operativnog rada. Od svog osnutka Agencija se suočila s brojnim izazovima i zahtjevima kako na međunarodnom planu tako i sređivanju stanja unutar zrakoplovne industrije u Republici Hrvatskoj.
Također, Agencija je za kratko vrijeme ostvarila nekoliko strateških ciljeva koji su istovremeno bili i nacionalni interesi Republike Hrvatske. Naime Republika Hrvatska je zatvorila prvu fazu prilagodbe Sporazuma o europskom zajedničkom zračnom prostoru (ECAA Agreement) što je bio jedan od uvjeta za zatvaranje pregovaračkog poglavlja "Prometna politika", potvrdila je Europska komisija prošle godine. Time je, između ostalih, Agencija za civilno zrakoplovstvo Republike Hrvatske neizravno dobila priznanje za uspješan rad na standardizaciji europske regulative s hrvatskim propisima na području sigurnosti zračnog prometa te nadzoru nad njihovom primjenom.
Zrakoplovne vlasti Sjedinjenih Američkih Država (FAA) utvrdile su, nakon obavljenog nadzora nad hrvatskom Agencijom za civilno zrakoplovstvo u vremenu od 12. do 16. srpnja 2010. te konzultacijskog sastanka održanog 1.i 2. prosinca, kako Republika Hrvatska udovoljava međunarodnim ICAO sigurnosnim standardima u zračnom prometu te su joj shodno tome dodijelile kategoriju „1“.

Nema komentara:

Objavi komentar