7. svibnja 2011.

Uvođenje novih i pojačavanje postojećih linija

U dubrovačkoj zračnoj luci se optimistično gleda na predstojeću turističku sezonu u kojoj je tekući mjesec tek uvertira u predstojeće, zasad više nego dobre najave i očekivanja rekordnih poslijeratnih rezultata. Lipanj, osobito srpanj i kolovoz dovest će u dubrovačku zračnu luku nove aviokompanije koje će uspostaviti nove linije ili pojačati postojeće, te osigurati dobru turističku sezonu koja bi se mogla s optimističnim plusom očitovati i u fizičkom prometu i u financijskim rezultatima.
Građani Hrvatske počeli su više putovati i ako je sudit i po poras tu domaćih putnika koj i su proš l i dubrovačkom zračnom lukom tijekom prva četiri mjeseca ove godine, ipak se nešto u našoj zemlji kreće nabolje. Naime, tijekom prošle godine nerijetko smo bilježili kako je sve očitije da domaći ljudi sve manje putuju, a kao glavni uzrok tome spominjala se gospodarska kriza i neizvjesnost uslijed pada životnog standarda u Hrvatskoj. Početak 2011. je ohrabrujući. Naime, sveukupno sagledavši četiri mjeseca koja su iza nas, uočava se porast od 15,52 posto domaćih putnika u usporedbi s 2010. U siječnju je preko dubrovačkog aerodroma prošlo skoro 11 posto više domaćih gostiju nego lani u istom mjesecu, veljača je zabilježila porast od 10,42 posto, a ožujak od tek 1,03 posto. No, u travnju koji nam je u drugoj polovici mjeseca donio i uskrsne blagdane, bilo je skoro 36 posto više domaćih putnika nego u travnju 2010. Uskrsni blagdani koji su ove godine proslavljeni krajem travnja svakako su utjecali na 22 postotno povećanje.
broja putnika u odnosu na travanj 2010. U četvrtom mjesecu ove godine dubrovački aerodrom je zabilježio 77.946 putnika. Ali, početkom ove godine u dubrovačkoj zračnoj luci ne bi trebalo biti nezadovoljnih, budući su i siječanj i veljača zabilježili povećanje putničkog prometa i to za 16, odnosno 24 posto. Jedino je ožujak bio slabiji nego lani, ali za tek 3 posto. Najveći broj putnika koji je zabilježen u travnju u dubrovačkoj zračnoj luci bio je 22. travanj kada je njihov broj iznosio 5665, što je i bilo očekivano obzirom da je taj dan bio petak i početak uskrsnih blagdana.
Opširnije pročitajte u DBV Info ...

Nema komentara:

Objavi komentar