18. svibnja 2011.

Zračna luka Resnik: nova stajanka 15. lipnja

Radovi na proširenju stajanke u Zračnoj luci Split privode se kraju i bit će završeni tijekom svibnja, dok će službeno puštanje u rad uslijediti 15. lipnja ove godine, najavio je direktor Zračne luke Lukša Novak. Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti 90 milijuna kuna bez PDV-a, koju je tvrtka financirala vlastitim novčanim sredstvima.
Tijekom 18 mjeseci, koliko je predviđeno za građevinske radove koje izvodi tvrtka “Zagorje Tehnobeton” iz Varaždina, započete krajem 2009., postojeća stajanka proširena je za 34.805 četvornih metara površine, čime je, zapravo, udvostručena. Sjeverni dio nove stajanke, površine 22.555 kvadrata, izveden je na nasipu, a južni od 12.250 kvadrata na armiranobetonskoj konstrukciji, koju čini 230 stupova promjera 90 centimetara i visine pet metara.
U cijeloj svojoj površini može podnijeti teretno opterećenje najvećih zrakoplova današnjice, znači težinu od oko 400 tona. Predviđeno je ukupno 16 parkirnih pozicija, s tim da sve ne mogu primiti isti tip zrakoplova. Osnovni tip zrakoplova koji slijeću u splitsku zračnu luku jest airbus 320 tipa C, ali stajanka može primiti i one tipa D i E, što uključuje i jumbo jet tipa E.

Nema komentara:

Objavi komentar