24. studenoga 2011.

Strateški važan projekt zračnog povezivanja kopna i otoka mjesecima koči birokracija

Još jedan vrlo značajan gospodarski projekt za Hrvatsku, a posebno za Dalmaciju – uspostavljanje zračnih veza zrakoplovima amfibijama između većih naseljenih jadranskih otoka i kopna, o čemu je Slobodna prva detaljno izvijestila javnost, mogao bi, na žalost, kao i bezbroj do sada pompozno najavljenih ulaganja u Hrvatsku, propasti.
- Iako ovaj projekt njemačke tvrtke European Coastal Airlines sa sjedištem u Zagrebu ima bezrezervnu podršku potpredsjednika Vlade Domagoja Miloševića, resornih ministarstava, a prije svega ministra Božidara Kalmete, na žalost, i poslije toliko utrošenog vremena i energije, i dalje smo praktično na početku.
Financijeri koji nas prate u ovom, za Hrvatsku strateški značajnu projektu gube strpljenje.
Ako najdalje do kraja godine ne dobijemo tražene koncesije za hidroavionska pristaništa – pontone na, za početak, šest lokacija, a to su Split, Dubrovnik, Korčula, Hvar, Lastovo i Vis, investitori će dići sidro i potražiti novu destinacija. Po svoj prilici to bi mogla biti Crna Gora, koju bi povezivali s talijanskom obalom, ili Italija - kaže Klaus Dieter Martin, direktor ECA. Naš sugovornik ističe da će to učiniti s velikim žaljenjem.
Opširnije pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji ...

1 komentar: