6. siječnja 2012.

Croatia Airlines uvodi izravnu zračnu liniju Zagreb – Beograd

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines na ljeto uvodi sezonsku liniji Zagreb – Beograd! Tako će nakon 21 godine biti ponovno uspostavljena zračna veza između hrvatskog i srbijanskog glavnog grada, koja je prekinuta u ratu. Uspostavljanje zračne linije Zagreb – Beograd najavio je glavni direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović na nedavno održanom sastanku udruženja avioprijevoznika Star Alliance u Addis Abebi. U CA su nam potvrdili tu informaciju. No osim za Beograd, CA od ovog ljeta namjerava uspostaviti liniju i prema Moskvi, a od 2014. i Sofiji i Sankt Peterburgu, istočnoeuropskim destinacijama koje dosad nisu bile pokrivene letovima te aviokompanije. Čelnici Croatia Airlinesa i srbijanskog Jat Airways-a još su lani u veljači dogovorili suradnju na uspostavljanju letova između Zagreba i Beograda na kojima bi vozili zrakoplovi hrvatske aviokompanije. CA je lani prvi put nakon rata uspostavio zračnu liniju s Beogradom, i to iz Dubrovnika. JAT je pak već letio na relaciji Beograd – Pula i između Beograda i Dubrovnika.
Izvor: Večernji list ...
Napomena: Informacija u članku Večernjeg lista da Jat nije uspio letjeti izmedju Dubrovnika i Beograda netočna je, Jat je povezivao ta 2 grada cijelu prošlogodišnju ljetnu sezonu.

1 komentar:

  1. Novinar se "malo" zanio pa fulao godinu, jer se zavrzlama oko letova ipak dogodila, ali 2009.
    8.07.2009 | Otkazan let za Dubrovnik: "...Predsednik Upravnog odbora Jat ervejza Saša Vlaisavljević kazao je prošle sedmice da je jedan od problem za dobijanje dozvola za letove to što Srbija i Hrvatska nemaju sporazum o vazdušnom saobraćaju..."
    (http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2009&mm=07&dd=08&nav_id=369948)

    OdgovoriIzbriši